Šokovač s mrazničkou s vysokou produkciou pre profesionálne a komunitné kuchyne. Šokovač patrí k zariadeniu modernej kuchyne, ktoré zabezpečí, chladenie aj mrazenie i skladovanie. Rázne schladenie produktu stabilizuje kvalitu a jeho chuť. Prostredníctvom šokového CHLADENIA a MRAZENIA jedál sa zastaví množenie mikroorganizmov a činnosť určitých enzýmov sa zastaví, čím sa predlžuje doba spotreby potravín. Výroba ICEMATIC zahŕňa široký a kompletný sortiment šokerov, ktoré uspokoja všetky potreby, od malého snack baru až po veľké foodservice centrá. Šokovač s intergovanými koľajnicami pre prísne dodržiavanie noriem HACCP pokiaľ ide o čistotu vnútorného priestoru. Šokovač je vybavený dverným zámkom. Vo vnútri má zaoblené rohy pre ľahšiu údržu a rešpektovanie HACCP pravidiel. Rázne s baktériami, ohľaduplne s potravinami. Baktérie a mikroorganizmy sa najviac rozmnožujú pri teplote 10°C a 60°C. Náhly teplotný spád spôsobuje, že produkt prechádza „rizikovým“ teplotným rozpätím minimálnu dobu, čím sa zabezpečí maximálna bezpečnosť konzumácie a nebezpečenstvo otravy jedlom je prakticky vylúčené. Procesy rozkladu potravím sa zastavia.

CHLADENIE ŠOKOM – schladzované varené jedlo sa schladí vo veľmi krátkej dobe z 90°C na 3°C čím sa zabraňuje rozmnožovaniu baktérií a dehydratácii vareného jedla v dôsledku vyparovania. Tým zvyšuje bezpečnosť potravín. Potraviny môžu byť teda dokonale uložené na 5-7 dní bez zmeny pôvodných vlastností. Pri chladení a mrazení šokom, ostáva vlhosť vo vnútri produktu, čím sa zabezpečí, že aj po ohriatí a nasledovnej konzumácii si pokrm zachová svoju jemnosť a čerstvú chuť.
MRAZENIE ŠOKOM – v normálnej mrazničke sa produkty zmrazujú len veľmi pomaly, pričom je narušovaná kvalita produktu nepravidelne veľkými ľadovými kryštáľmi. Šokové zmrazovanie umožňuje zmrazenie produktu na teplotu -18°C za menej ako 4 hodiny. Rýchlym zmrazením sa zabraňuje tvorbe makrokryštálov a tvoria sa len veľmi malé ľadové kryštáliky, ktoré neporušujú štruktúru produktu. Tým si výrobok zachováva svoju pôvodnú konzistenciu a kvalitu po rozmrazení. Automatická ochrana – na konci každého schladzovania alebo šokového zmrazovania prejde prístroj automaticky do režimu skladovania v požadovanej teplote. Po rozmrazení má produkt svoju pôvodnú nutričnú hodnotu, kvalitu, chuť a farbu.

Recenzie

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “ICEMATIC šoker ST3 GN2/3”

Your email address will not be published. Required fields are marked